Într-un comunicat publicat de BBC se spune: „Aceasta este o serioasă eroare de judecată. Postarea contravine valorilor pe care noi ca post dorim să le reprezentăm. Danny este un jurnalist strălucit, dar nu va mai prezenta programul său săptămânal pe undele noastre".

Baker, care prezenta programul pe BBC Radio 5, a postat pe Twitter o fotografie a unui cuplu cu un cimpanzeu de mână cu comentariul „Bebelușul Regal părăsește spitalul".

Postarea, ștearsă între timp de Baker, a fost considerată de BBC o insultă rasistă la adresa cuplului regal, dat fiind faptul că mama lui Meghan este de culoare. 

Baker și-a cerut scuze pentru postare pe care a numit-o „o glumă negândită. Intenția a fost o glumă despre Familia Regală contra animale de circ în costume elegante, dar a fost interpretată ca fiind despre maimuțe și rasă și de aceea pe bună dreptate a fost ștearsă", scrie rfi.ro.

Dar după aceste scuze, Baker a revenit cu critici la adresa demiterii sale pe care a caracterizat-o drept „o demonstrație de falsă seriozitate pompoasă". 

Personaj controversat

În vârstă de 61 de ani, Baker este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de radio și televiziune, DJ, scenarist și realizator de documentare, premiat de nenumărate ori pentru realizările sale jurnalistice. El este însă cunoscut pentru pozițiile sale publice controversate. Este a doua oară când este demis de BBC și a treia oară când părăsește corporația.

În 1997 BBC l-a concediat ca urmare a unui îndemn către suporteri al lui Baker „să facă viața un iad" pentru un arbitru de fotbal care acordase un penalty discutabil într-un meci din Cupa Angliei. 

Fiul lui Harry - nepotul Reginei Elisabeta a II-a - și al lui Meghan se numește Archie Harrisson Mountbatten-Windsor și este al optulea strănepot al suveranei care luna trecută a împlinit 93 de ani și se află pe tron din 1952. Harry este fiul prințului moștenitor Charles și este al șaselea în succesiunea la tron, după tatăl său, fratele său William și cei trei copii ai acestuia. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!