Fie că își dorește să devină antreprenor, fie că vrea să se angajeze într-o companie, gândirea critică, găsirea de soluții în mod creativ și complex, comunicarea și lucrul în echipă sunt, în prezent, unele din cele mai apreciate și căutate abilități.

Conferința internațională de antreprenoriat StartupCampus „Yep! I Can” își propune să ajute tinerii să înțeleagă și învețe de la cei mai buni experți cum funcționează mediul antreprenorial și cum e să ai o afacere în Republica Moldova.

Evenimentul va cuprinde trei părți:

  • Yep! Expertise, unde tinerii vor afla care sunt profesiile ce vor fi solicitate în următorii 5-10 ani și ce abilități trebuiesc dezvoltate ca să-și construiască o carieră de succes.
  • Yep! Talks, în cadrul căruia se va explica ce este un startup,de unde se iau ideile, ce dificultăți pot apărea atunci când decizi să-ți lansezi propria afacere, care sunt avantajele în a fi antreprenor și cum e să ai un startup în Republica Moldova. În acest sens, 3 antreprenori vor relata cum s-au lansat în afaceri și vor răspunde la întrebările și curiozitățile participanților în cadrul panelului de discuții Startupurile – povești populare moldovenești sau realitate”;
  • Yep!Demo Day #2, bătălia celor mai bune idei de startup, dezvoltate de studenți în cadrul programului de pre-accelerare Yep!Starter.

Printre cei care vor veni în fața tinerilor este Veaceslav Cunev, antreprenor, președintele Asociației Naționale a Companiilor în domeniul TIC. De la el veți putea afla despre profesiile viitorului și abilitățile care necesită a fi valorificate pentru rezultate maxime în afaceri.

Startup Campus „Yep! I Can” îi va aduce pe scenă pe Artur Gurău, Tudor Mardari, Marina Gospodarenco și Eugeniu Gîrlă, tineri antreprenori care vor povesti despre cum e să dezvolți un startup în Moldova, ce riscuri și avantaje sunt, dar și vor dezvălui unele secrete și ingrediente necesare să fie știute de fiecare student.

Evenimentul va fi condimentat cu un workshop interactiv, moderat de către tânărul antreprenor și trainer - Doru Curoșu - în rezultatul căruia fiecare participant va înțelege dacă poate deveni antreprenor și care ar fi primii pași în acest sens.

Invitatul special al evenimentului este profesorul american Lewis Sheats, prorectorul Universității de Stat din Carolina de Nord, care va veni cu o lecție deschisă despre antreprenoriat în stil american. Pentru o oră, participanții vor intra în pielea studenților americani, vor face cunoștință direct cu metodele și practicile de predare americană și, prin urmare, vor înțelege dacă există sau nu diferențe între sistemele noastre de învățământ.

Evenimentul va avea loc în incinta celui mai inovativ hub din țară, Digital Park, iar participanții vor avea șansa de face turul acestui centru cu infrastructură „Silicon Valley”.

Biletele la conferință pot fi achiziționate pe iTicket . Mai multe detalii despre eveniment sunt AICI

Startup Campus „Yep! I Can” este un eveniment organizat de NIKA Business Generation și Yep!Moldova, finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!