Potrivit poliţiei din Edineț, incidentul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 mai, pe strada Independenței. Hoții au spart un perete al clădirii laboratorului MedExpert în care se afla casa de schimb valutar și au pătruns în interior, de unde au sustras 186. 453 lei, 300 dolari SUA și 595 de euro – echivalentul a 203 685 de lei.

„Sediul Oficiului de schimb valutar dispune de camere de supraveghere video și semnalizare autonomă, însă în momentul comiterii furtului semnalizarea nu a funcționat, deoarece peretele în cauza nu este capital și spargerea a avut loc din exterior, adică din oficiul laboratorului care nu dispune de semnalizare”, a declarat Svetlana Talpă, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție din Edineț.

Oamenii legii au intentat o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari și cercetează toate circumstanțele jafului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!