GMG a informat Consiliul Audiovizualului (CA), pe 26 martie, că s-a reorganizat prin fuziune (absorbție), în calitate de persoană absorbantă, devenind succesorul drepturilor și obligațiilor Radio Media Group și a solicitat reperfectarea licențelor. GMG a mai anunțat, de asemenea, că își asumă toate drepturile patrimoniale și nepatrimoniale ale întreprinderii absorbite. 

CA a admis cererea de reperfectare a licențelor de emisie pentru Publika FM și Muz FM, prin schimbarea datelor privind deținătorii licențelor de la Radio Media Group în GMG, prin vot unanim, în cadrul ședinței din 25 aprilie. 

Anterior, organizații internaționale, cum ar fi Reporteri fără Frontiere, atrăgeau atenția asupra pericolelor pe care le prezintă asupra pluralismului mediatic fenomenul concentrării proprietăților din media în Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!