„Un marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor. Suntem convinși că anume familia tradițională oglindește învățătura de credință ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolia Moldovei.

„Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, se mai menționează în comunicat.

Oamenii sunt chemați de dimineață în fașa Mănăstirii Ciuflea. Acolo urmează să aibă loc „o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul, ca să demonstrăm astfel că putem și vrem să ne apărăm cele mai sfinte valori ale noastre, pe care avem datoria să le păstrăm și să le transmitem nealterate generațiilor în devenire”. Punctul final va fi la monumentul lui Ștefan cel Mare.

În toamna anului 2018, la Chișinău, a avut loc un congres al familiei, organizat la inițiativa președintelui Igor Dodon. Atunci, asociația Promo-LEX a venit cu un manifest, insistând pe ideea că familia creează tradiții și nu tradiția creează familii.

Anul trecut, marșul familiei tradiționale, organizat de Mitropolie, a avut loc pe 12 mai. De la eveniment nu au lipsit Igor Dodon și socialistul Ion Ceban, care era pe atunci candidat la șefia Primăriei Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!