Poliția de frontieră dă asigurări că numărul angajaților a fost sporit în perioada minivacanței din 9-12 mai și că toate benzile din punctele de trecere au fost deschise.

În ultimele 24 de ore, peste 62.300 de persoane au traversat frontiera Republicii Moldova. Cele mai solicitate puncte au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Otaci și Sculeni.

Au fost depistate însă și abateri de la lege, cum ar fi o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, trei încălcări a regimului punctelor de trecere, o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, un caz de trafic ilicit de bunuri. De asemenea, patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul țării noastre, cinci șoferi au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare, iar două persoane în conflict cu legea au fost reținute în rezultatul schimbului de date și informații cu autoritățile de drept naționale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!