Brady, şeful Comitetului 1922, cel care ia deciziile importante cu privire la liderii partidului, a declarat pentru BBC Radio că i s-a cerut lui May să ofere „claritate” la întâlnirea de miercuri. „Ar fi ciudat să nu se încheie totul şi să nu ştim când va părăsi postul”, a declarat Brady.

May, cea care a ajuns la putere în haosul care a urmat după referendumul privind Brexitul, a promis că îşi va da demisia dacă parlamentarii îi vor susţine acordul la care a ajuns cu UE pentru a părăsi blocul european.

Acordul ei a fost respins însă de trei ori de Parlament, ea fiind învinsă de parlamentari din propriul partid care doresc o despărţire mai strictă de UE şi de cei care doresc un nou referendum pentru a anula Brexitul.

Brady, şeful grupului care gestionează concursurile pentru conducerea partidului, a declarat că el consideră că May nu s-a arătat doritoare de a stabili o dată din cauza impactului pe care acest lucru l-ar avea asupra unui nou vot al Parlamentului cu privire la Brexit.

„Cred că reticenţa ţine de îngrijorarea că dacă ar promite să plece la o anumită dată, ar însemna că este mai puţin probabil ca ea să obţină susţinerea Parlamentului pentru acord”, a declarat el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!