Depășirea acestui prag macabru a fost menționată pe Twitter de către jurnalistul Eric Holthaus, pe baza datelor înregistrate și prezentate de Institutul de Oceanografie Scripps de la Universitatea din California, San Diego.

Acestă constatare alarmantă este semnificativă și este un indiciu al modului în care umanitatea distruge mediul înconjurător și al faptului că planeta Pământ se îndreaptă către o catastrofă ecologică, scrie playtech.ro.


Dioxidul de carbon, principalul vinovat pentru efectul de seră?

Săptămâna trecută, potrivit unui nou raport, cel puțin un milion de specii sunt expuse riscului de a dispărea de pe fața Pământului din cauza activității umane și a emisiilor de carbon, un efect secundar al dezvoltării economice.

Schimbările climatice, ce au fost legate în mod inevitabil de emisiile de carbon, vor crea costuri de 500 de miliarde de dolari pe an doar pentru SUA până în 2090. Proporția în creștere a dioxidului de carbon din atmosferă este importantă datorită proprietăților sale de absorbție a căldurii. Gazele cu efect de seră contribuie la menținerea unei temperaturi ce poate susține viața pe Pământ, dar o cantitate prea mare de astfel de gaze ar distruge tot ecosistemul care ne susține. Asta se întâmplă în prezent. „Creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră face Pământul să se supraîncălzească”.

Proprietățile dioxidului de carbon cresc efectul de seră într-un mod în care alte emisii nu o fac, datorită abilității sale de a absorbi lungimi de undă ale energiei termice pe care alte elemente precum vaporii de apă nu o pot face. De aceea, creșterea dioxidului de carbon din atmosferă este responsabilă pentru dezechilibrul energetic al Pământului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!