Potrivit edilului interimar, un primar are nevoie de „o echipă mare de oameni competenți, care ar rezolva problemele cetățenilor, în loc de problemele proprii”.

„Eu nu vreau alături de mine oameni care peste un an ar avea case multi-etajate și avioane personale. Dar oameni au rămas puțini, e nevoie de încredere, ei să aibă încredere în mine și eu în ei. Eu nu sunt romantic, înainte de a visa trebuie să știi în ce mocirlă te afli. Eu am viziune bună pentru oraș, dar una e să ai viziune și alta e să execuți. Toate problemele se pot rezolva, dar asta nu depinde de un singur om. Toți oamenii competenți ar putea intra în echipa mea, dar cine va face parte din ea o să pot spune doar când voi lua decizia (n.r. – de a candida sau nu)”, a spus Codreanu.

La o altă emisiune, în luna aprilie a acestui an, Codreanu spunea că nu vrea să fie „aventurier”, „să experimentez cu viața mea”.

„Există motive suficiente pentru care vreau să candidez, și tot atâtea motive pentru care nu vreau să candidez. Nici pe oraș nu vreau să fac experimente. Îi rog și pe cei care se gândesc să candideze să se gândească de două ori”, spusese, și atunci, edilul interimar.

Amintim că Ruslan Codreanu a fost inițial viceprimar, din noiembrie 2017, atunci când a fost desemnat de Nistor Grozavu, cel care la acea perioadă exercita atribuțiile ex-edilului Dorin Chirtoacă. Viceprimară a fost numită, în aceeași zi, Silvia Radu, care ulterior a devenit edil interimar. Când aceasta a renunțat la funcție, atribuțiile sale le-a preluat Codreanu.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!