Vizita are drept scop consolidarea capacităților factorilor de decizie și a profesioniștilor din Republica Kârgâzstan în reformarea sistemului de protecție a copilului, în special reorganizarea sistemului rezidențial de îngrijire și dezvoltarea serviciilor sociale pentru copii și familii.

 Viorica Dumbrăveanu a menționat că din anul 2007 până în prezent   Republica Moldova a înregistrat progrese mari în domeniul protecției copilului, aproximativ 11.000 de copii fiind dezinstituționalizați.

„Este o onoare pentru noi ca țară,  că suntem un exemplu de urmat în dezinstituționalizarea și prevenirea instituționalizării copiilor, dar și crearea serviciilor alternative de îngrijire. Aveți tot suportul nostru și sperăm că experiența noastră va sta la baza reformei în domeniul protecției copilului din Kârgâstan”, a subliniat secretarul de stat.  

Agenda vizitei include întrevederi cu omologii din Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, schimb de bune practici cu factori de decizie și practicieni din raioanele Fălești și Nisporeni. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!