Potrivit sursei citate, în prima fază, o comisie specializată trebuie să stabilească modalitatea în care va fi utilizat medicamentul. În prezent, în absența unor reguli clare care să le permită cumpărarea pe bază de reţeta, a produselor de care au nevoie, multe dintre rudele pacienților care au afecțiuni incurabile apelează cu toate riscurile la piața neagră.

Bolnavii de cancer, în special cei care urmează tratamente cu citostatice, trec prin chinuri greu de imaginat. 

Doi dintre cei mai cunoscuţi compuşi ai cannabisului sunt canabidiolul şi THC-ul. Primul nu dă dependenţă şi stări euforice, însă pacienţii spun că nici nu calmează durerile aşa cum o face componenta psihoactiva, THC-ul. În schimb, în cazul acesteia, pot exista reacţii adverse precum senzaţia de sedare şi stări halucinogene. Ministerul Sănătăţii ia în calcul să introducă pe lista medicamentelor canabidiolul, care se găseşte deja în farmaciile din Europa.

În prezent, în peste 40 de state din America şi Europa, tratamentul pe bază de cannabis este legal, indiferent de substanţă folosită, ori se accepta doar utilizarea unor compuşi.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!