Bărbații negociau marfa prin Whatsapp, Viber sau Telegram și cereau persoanelor dependente de consumul de droguri, preponderent în municipiul Orhei, prețuri majorate pentru o comprimată.

    În luna noiembrie 2018, după comercializarea de către inculpați a grogurilor în proporții deosebit de mari, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți.

   Deși și-au negat constant vina,  implicarea lor în această schemă infracțională a fost demonstrată pe deplin, fiindu-le stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termen de 8 și, respectiv, 9 ani, cu privarea de drepturi de a ocupa funcții și exercita activități legate de administrarea și gestionarea substanțelor a căror circulației este limitată pe un termen de 5 ani, cu încasarea în mod solidar din contul inculpaților a cheltuielilor de judecată.

   Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!