„Trimiterea oamenilor sub pămînt pentru a trece strada e o practică care contravine cu principiile moderne de planificare urbană și pune în pericol viețile oamenilor care vor să treacă strada normal, la suprafață. Toate orașele în care ne place să călătorim au renunțat demult la trecerile pietonale subterane și supraterane. Ele au sens doar acolo unde sunt combinate cu intrarea în metrou”, explică expertul.

Chironda este de părere că mai devreme sau mai tîrziu, toate trecerile pietonale subterane din Chișinău vor fi astupate:

„Sfatul meu pentru sponsori și binefecători cât și pentru autorități este să investească acești bani în modernizarea și securizarea trecerilor pietonale obișnuite. Pe ele mor zeci de oameni în fiecare an”.

Primăria Capitalei intenționează să scoată la licitație trecerile subterane din Chișinău. Astfel că, agenții economici care sunt interesați să își desfășoarea activitatea în aceste spații le-ar putea primi în arendă pentru o perioadă de 10 - 15 ani cu condiția să acopere cheltuielile de reparație a acestora. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!