Potrivit lui Năstase, care a câștigat turul 2 al alegerilor locale din Chișinău, decizia instanței s-a bazat doar pe argumente de procedură, nu și de fond.

„Fondul problemei rămâne nerezolvat, iar prin asta se încearcă a mi se crea obstacole în ce privește preluarea mandatului de primar general al Chișinăului, oferit de cetățenii Chișinăului în vara anului trecut, și în același timp obstrucționarea mea în încercarea de a ajunge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru a obține un verdict corect în acet caz”, a spus copreședintele blocului politic „ACUM”.

Acesta a adăugat că Judecătoria Centru este una dintre multele instituții de drept aservite liderului PD, Vlad Plahotniuc.

Urmărește conferința de presă susținută astăzi de Andrei Năstase.


Amintim că justiția moldovenească a anulat rezultatele alegerilor pentru primarul municipiului Chișinău. Unul dintre principalele argumente invocate de instanțele naționale a fost o transmisiune live pe Facebook a lui Andrei Năstase, candidatul PPDA la scrutin, în care acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!