Potrivit lui Năstase, care a câștigat turul 2 al alegerilor locale din Chișinău, decizia instanței s-a bazat doar pe argumente de procedură, nu și de fond.

„Fondul problemei rămâne nerezolvat, iar prin asta se încearcă a mi se crea obstacole în ce privește preluarea mandatului de primar general al Chișinăului, oferit de cetățenii Chișinăului în vara anului trecut, și în același timp obstrucționarea mea în încercarea de a ajunge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru a obține un verdict corect în acet caz”, a spus copreședintele blocului politic „ACUM”.

Acesta a adăugat că Judecătoria Centru este una dintre multele instituții de drept aservite liderului PD, Vlad Plahotniuc.

Urmărește conferința de presă susținută astăzi de Andrei Năstase.


Amintim că justiția moldovenească a anulat rezultatele alegerilor pentru primarul municipiului Chișinău. Unul dintre principalele argumente invocate de instanțele naționale a fost o transmisiune live pe Facebook a lui Andrei Năstase, candidatul PPDA la scrutin, în care acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.