„Ieri am depus cererea de demisie. Demisia este legată de rezultatul alegerilor parlamentare din 24 februarie. Știți că Partidul Nostru nu a trecut pragul electoral, nici eu n-am reușit în circumscripția uninominală în care am candidat”, a declarat Ciubașenco pentru AGORA.

Acesta a citat dintr-o declarație a lui Usatîi, care a afirmat că a încercat să facă transfer de imagine la colegii din partid, însă acest lucru nu i-a reușit.

„Sunt de acord cu această apreciere și cred că atâta timp cât Renato Usatîi nu revine în Moldova, ratingul PN nu va crește. Ceilalți membri, inclusiv cei din conducere, nu-l pot înlocui cu președinte. Am considerat că este și responsabilitatea mea, inclusiv pentru rezultatul alegerilor, și din această cauză mi-am prezentat demisia. Rămân membru de rând al partidului”, a adăugat Dumitru Ciubașenco.

Amintim că președintele PN, Renato Usatîi, se află în Rusia și nu poate veni în Republica Moldova, întrucât pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal. Acesta a declarat că nu va mai candida la nicio funcție cât timp se va afla peste hotarele republicii.

La scrutinul parlamentar din 24 februarie curent, PN a acumulat 2.95% din voturi pe circumscripția națională.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!