O firmă din Ucraina, care produse halvaua „Zolotoi vek”, s-a plâns pe compania „Cont-Asistent” din R. Moldova. În plângere au fost invocate presupuse acţiuni de concurenţă neloială realizate de către întreprinderea „CONT-ASISTENT”, realizate prin copierea ilegală a ambalajului produsului de halva al întreprinderii „TRI STAR” produs sub marca comercială „Золотой Век” şi plasării produsului respectiv pe piață.

Companiei locale i s-a invocat că ambalajele produselor sunt aproximativ identice, asemănându-se după caracteristica liniilor, contururilor, culorilor, formei, texturii, materialelor utilizate și a ornamentației produsului în sine. 

Firma moldovenească a spus că nu recunoaște faptele imputate și consideră neîntemeiată plângerea întreprinderii ucrainene. De asemenea, compania a mai comunicat că vânzarea produsului din halva în ambalaj nou, de tip „flow-pack” a început în anul 2016, fiind păstrată aceeași gamă cromatică a ambalajului produsului, însă nu a prezentat acte pertinente care să confirme acest fapt. 

Ulterior, compania a anunțat că a renunțat la acest ambalaj și că a elaborat unul nou. Totodată, întreprinderea s-a plâns că după inițierea investigației a suportat cheltuieli importante și este în prag de faliment.

În aceste circumstanțe, Consiliul Concurenței a decis să-i aplice o amendă în sumă de 909 lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!