Evenimentul este și mai impunător grație organizării în paralel a trei expoziții: Food & Drinks, Food Technology și Packaging. Depot, unde mai mult de 150 de companii din Republica Moldova, Belarus, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Franța vor prezenta dotări tehnice moderne, procese tehnologice performante de fabricare și echipamente de ambalare a produselor alimentare.

Iată cele 4 tipuri de bucătari care vă vor încânta:

 

O înțelepciune italiană zice că o salată trebuie făcută de patru bucătari – de un zgârcit, un filosof, un risipitor și un artist.

Bucătarul-zgârcit va pune de toate în salată. La tusovka culinară, la expoziția FOOD&DRINKS, veți putea pune în sacoșe cele mai variate produse  - carne, pește, brânză, produse de patiserie, delicatese, sucuri și multe altele.

Bucătarul-filosof va adăuga sare și piper. Sarea și piperul evenimentului tusovka culinară sunt bucătari-șefi și food-bloggeri renumiți. Bucătarul-șef BBC Alan Coxon va destăinui secretele preparării delicatesei “foie gras”. Aprigă va fi și bătălia bucătarilor-șefi, care vor improviza, creând mâncăruri din bucătăria moldovenească și italiană. Maeștri-bucătari cunoscuți din Moldova vor împărtăși secrete profesionale cu cei care abia prind secretele meseriei, iar food-bloggerii vor pregăti gustări, salate și deserturi de autor. Veți învăța să faceți opere culinare acasă cu Dumitru Boicu și Maria Șiverschih. Compania Bongard va coace cea mai mare plăcintă, demnă de cartea recordurilor Guiness!

Bucătarul-risipitor va turna ulei. Ne vom distra la Festivalul Street Food (meniul va include bucate din carne, pește, pâine, legume și mirodenii exotice) și la bazarul 1001 și una de nopți (dulciuri exotice, narghilea și dansuri). Gurmanzii, cu siguranță, nu vor rata Ziua Peștelui (Fish Day) - bucătăria și fast food-ul de pește într-o singură farfurie de la Fishmarket. Și dacă e să vă distrați, pe 18 mai veniți să jucați ruleta de vin, organizată cu mare drag de La Nobilta del Gusto. Nu trebuie să fii somelier sau un cunoscător de vinuri bune - locul tău este la masa de joc.

Bucătarului-artist i se va încredința să amestece salata și să ducă la bun sfârșit pregătirea bucatelor. Iar o mâncare pregătită bine este, pe bună dreptate, intermediarul perfect pentru o comunicare caldă și prietenoasă la cea mai importantă petrecere culinară din țară, din 16 până în 19 mai la Moldexpo.

Iar la Sărbătoarea mâncării stradale (Street Food Fest) vor fi multe de gustat – va veți cufunda într-o mare de satisfacție alimentară de la Intranslina SRL, Papa Grill și Green Group SRL

 

Găsiți aici “meniul” evenimentului  - www.tusovkaculinara.md

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!