„În contextul nemulțumirilor populației Republicii Moldova cu privire la majorarea nejustificată și fără precedent a prețului la cartofii autohtoni și de import, comercializați în piețe și magazine, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor CNPIEC constată existența unui acord anticoncurenţial presupunînd o înțelegere tacită între întreprinderi”, scrie CNPIEC.

Potrivit instituției, aceste întreprinderi ajung să stabilească, direct sau indirect, prețurile de cumpărare sau de vânzare a produselor „în contextul deficitului pe piață de cartofi”.

Instituția a sesizat Consiliul Concurenței și solicită „contracararea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale, precum și protecția intereselor economice ale consumatorilor”.Cartofii au ajuns să coste de circa trei ori mai scump decât în aceeași perioadă a anului trecut. În piețele din Chișinău, un kilogram de cartofi costă în jur de 15 lei, iar în magazine prețul acestora sare peste 20-25 de lei.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!