Procurorii informează că, în luna aprilie 2019, au fost inițiate investigațiile în cadrul a două cauze penale. Urmărirea penală a fost pornită pe faptul traficului de influență, săvârșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

Procurorii PC COCS susțină că, în urma documentării, au obținut „probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal”.

Astfel, pe 25 aprilie, PC COCS reține cinci persoane, printre care și Andrei Tranga, după primirea unei părți din banii estorcați (30 000 euro).

„Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale. De asemenea, în spațiul public au apărut aluzii referitoare la presiunile asupra a două rețele de restaurante. În acest context, necesită a preciza că procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat anumite acțiuni de urmărire penală, cum ar fi percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita activitatea acestor agenți economici”, precizează procurorii.

Amintim că primele informații despre reținerea lui Tranga, într-un dosar de șantaj, au apărut pe 2 mai.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!