În cauza penală sunt aflați sub arest cinci persoane și sunt pornite două cauze penale pentru faptul de șantaj și trafic de influență. Omul de afaceri Viorel Varzari a fost șantajat cu preluarea tuturor afacerilor pe care le deține, acestea fiind în valoare de 10 milioane de lei. E vorba de o afacere pe care o administra în activitatea sa zilnică. Andrei Tranga e persoana care, nemijlocit, alături de celelalte persoane, voia să preia această afacere”, a declarat procurorul Vasile Golban.

Acesta a punctat că pe lângă capătul de acuzare pe șantaj, Tranga e cercetat și pentru trafic de influență.

Citește și:  La două săptămâni de la arestul lui Andrei Tranga, PC COCS vine cu date oficiale. Acesta a fost reținut în flagrant, alături de alte patru persoane

Potrivit avocatului lui Tranga, Ion Dron, clientul său se declară nevinovat și susține că nu a luat parte la niciun fel de tranzacție a banilor, așa cum declară procurorii.

„E o frustrare profundă, te simți neputincios când vii în fața unei instituții ale statului menite să te apere, iar aici nici nu ești auzit. Dacă toate procedeele ce țin de procedura penală se mișcă cam în felul următor, de la probe spre individ, în cazul Tranga s-a procedat exact invers. Persoana a fost reținută pentru a fi dobândite probe. Tranga a fost reținut la 16 ore de la denunțul făcut de acea persoană”, spune Dron.

Amintim că milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!