„În perioada 2016–2018, compania BioMilk a activat în Chișinău fără niciun document. Nu avea autorizație nici din partea Primăriei, nici din partea ANSA. În 2018 am mers în întâmpinarea acestui agent economic și l-am ajutat oferindu-i scheme de amplasare provizorii. A fost un gest de solidaritate față de acest fermier, defavorizând cumva pe alți producători care nu au avut parte de același tratament. Perioada oferită acestei companii a fost suficientă pentru a identifica spații de chirie de rând cu ceilalți agenți economici și a se conforma regulilor”, a scris pe Facebook Ruslan Codreanu.

Edilul spune că, contrar declarațiilor fermierului, acesta nu are autorizație de la ANSA pentru a-și vinde producția din mașină. Potrivit lui Codreanu, bărbatul a refuzat și un loc la piețele autorizate. „Este mai convenabil să stai acolo unde este flux mare de oameni, adică pe trotuare sau pe carosabil”, a comentat primarul.

Amintim că producătorul pe nume Constantin Străjescu a declarat anterior că  primăria i-a retras autorizația de comercializare cu automagazinele. La rândul său, Codreanu a spus că decizia a fost luată în contextul luptei cu gheretele și tonetele. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!