Potrivit funcționarului, acesta este primul caz când a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție unui proprietar care deține un imobil în centrul istoric al Chișinăului, dar care nu are grijă de proprietatea sa.

„Ba mai mult, proprietarul a admis transformarea imobilului în loc de acumulare a deșeurilor. Adevărată gunoiște neautorizată în nucleul istoric al orașului. Vom solicita Comisiei administrative să aplice amendă maximă, de 9.000 de lei. Și vom merge pe sancțiuni pecuniare față de toți cei care dețin proprietăți, dar uită să întrețină imobilele respective”, a anunțat vicepretorul de Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Amintim că AGORA a elucidat problema pe 9 aprilie curent. Atunci serviciile municipale au pasat responsabilitatea de la unul la altul, spunând că locuința a fost abandonată de mai mulți ani de proprietarul care se află la muncă în străinătate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!