Funcţia a devenit vacantă după retragerea (https://www.mold-street.com/?go=news&n=8580) de la începutul acestui an, a lui John Maxemchuk din conducerea Purcari Wineries.

Comendant va prelua funcţia din cadrul Purcari Wineries pe 10 iunie şi va supraveghea departamentele de Vânzări, Marketing, Finanţe, HR, Administrativ, Relaţii cu Investitorii, Juridic şi IT.

Originar din Republica Moldova, Comendant are peste 15 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, ajungând în funcția de Director Mobile și Triple-Play cu ACN, la Amsterdam, responsabil pentru 18 piețe europene și, cel mai recent, Director de Vânzări și Marketing al FRIENDi, operatorul telecom din Oman, parte a Virgin Mobile Middle East and Africa.

Și-a făcut studiile la Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam, inclusiv un program de schimb cu ESSEC la Paris.

„El a demonstrat că poate obține rezultate extraordinare într-o piață extrem de competitivă și saturată, cum ar fi cea a telecomunicațiilor, cel mai recent crescând afacerea Virgin în Oman într-una din cele mai de succes companii MVNO din lume. Sper că alături de Purcari, va livra rezultate și mai impresionante în industria vinicolă, care, spre deosebire de telecom, este foarte fragmentată și demonstrează o creștere rapidă”, a comentat Vasile Tofan, Președintele Consiliului de Administrație al Purcari Wineries.

„Nu pot decât să salut revenirea a astfel de tineri talentați mai aproape de casă, după mulți ani de viață în străinătate”, a declarat Victor Bostan, director şi acţionar al Vinăriei.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti, e condus de Victor Bostan, având printre acţionari investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!