Muzeul Național de Istorie a Moldovei (10:00-00:00)


Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei organizează, între orele 10.00 - 24.00, Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor. În acest an evenimentele se vor desfășura sub genericul Muzeele - hub-uri creative: viitorul tradiţiilor. Află aici mai multe detalii despre programul oferit.

Muzeul Național de Artă al Moldovei (17:00-00:00)


Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (15:00-00:00)


„Pe parcursul acestei călătorii veți simți ritmul de Horă, de FanFară și de tobe africane, veți visa pe note de muzică celtică și veți admira creații vestimentare noi. Pentru cei mai harnici, propunem să deprindeți meserii demult uitate, redescoperite și promovate de către meșteri tineri”, se arată în anunțul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

În cadrul unei conferințe de presă, directorii celor trei muzee, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, au vorbit despre ce vor oferi muzeele sâmbătă, 18 mai.

În acest an, Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor vor fi marcate concomitent, în aceeași zi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!