„Aceste întrevederi, devenite deja tradiționale, reprezintă un bun prilej de a discuta într-un format larg diverse subiecte de actualitate.În cadrul dialogului am relatat despre evoluția evenimentelor din țara noastră în plan politic, economic și social din ultima perioadă, inclusiv despre acțiunile pe care Președinția preconizează să le întreprindă în viitorul apropiat”, a declarat președintele.

Igor Dodon spune că regretă blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară:

„Dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. Acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale”. 

Curtea Constituțională a decis, astăzi, că Președintele Republicii Moldova nu poate propune un candidat pentru funcția de prim-ministru în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului. Decizia a fost pronunțată în urma unei sesizări depuse de către Igor Dodon. Potrivit instanței, imposibilitatea întrunirii Parlamentului din cauza lipsei organului care îl convoacă presupune imposibilitatea președintelui Republicii Moldova de a desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!