Pe 10 mai, Vlah a fost înregistrată în cursa pentru funcția de bașcan și, potrivit Codului Electoral al Găgăuziei, este obligată să cedeze funcția în perioada campaniei.

Astfel, aceasta a semnat actul de transmitere a interimatului funcției lui Vadim Ceban. Potrivit moldnova.md, Ceban este originar din Cahul, are 40 de ani și a învățat la Liceul Teoretic „Orizont” din Ceadîr Lunga.

După ce a obținut diploma de economist în anul 2002, la Academia de Studii Economice din Moldova, demnitarul găgăuz a avut o importantă activitate în domeniul public: 3 ani la Comisia Națională a Pieței Financiare (2002-2005) și o perioadă de 9 ani la Ministerul Economiei. În anul 2009 acesta a ajuns și în funcția de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Amintim că alegerile din regiune vor avea loc pe 30 iunie. În cursă s-au înscris cinci candidați: Irina Vlah, activistul Mihail Vlah, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Serghei Cimpoieș, fostul deputat Ivan Burgudji și un locuitor al Comratului, Vasilii Aladov.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!