Poliţia din statul estic Sarawak a informat că fata, care nu a fost identificată, a postat sondajul pe aplicaţie cu mesajul: „Foarte important, ajutaţi-mă să aleg dacă să trăiesc sau să mor”. După ce mai mulţi au votat pentru moarte, ea s-a sinucis.

Moartea sa a determinat un avocat să sugereze că cei care au votat pentru ca ea să moară ar putea fi vinovaţi că au contribuit la sinuciderea ei.

Ramkarpal Singh, un avocat şi parlamentar din statul nord-vestic Penang, a afirmat: „Ar fi această fată în viaţă astăzi dacă majoritatea urmăritorilor ei de pe Instagram ar fi descurajat-o din a-şi lua viaţa? Ar fi ascultat ea sfatul lor dacă ei ar fi încurajat-o să caute ajutor profesionist?”.

„A influenţat încurajarea acestor oameni decizia ei de a-şi lua viaţa? De vreme ce tentativa de suicid este o infracţiune în această ţară, este normal ca cei care ajută pe alţii să se sinucidă să se afle tot în ilegalitate”, a adăugat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Syed Saddiq Abdul Rahman, a declarat că tragedia arată necesitatea unor discuţii la nivel naţional cu privire la sănătatea mintală. „Sunt îngrijorat de sănătatea mintală a celor tineri. Este o problemă naţională care trebuie luată în serios”, a afirmat el.

În februarie Instagram a informat că va bloca imaginile cu persoane care se rănesc. Decizia a venit după moartea adolescentei britanice Molly Russell, despre care părinţii cred că a văzut imagini cu suicid pe Instagram înainte să îşi ia viaţa în 2017, la vârsta de 14 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!