De exemplu jurnalistul Vitalii Portnicov a scris că dacă în cadrul întâlnirii cu Zelenski, președintele moldovean nu-și va retrage declarația în care spunea că peninsula Crimeea este rusească, politica internă a Ucrainei referitoare la această direcție va putea fi considerată distrusă din interior.

„Întâlnirea cu Dodon va fi un semnal către toți politicienii care ar vrea să ofere peninsulei statut rusesc dar nu făceau acest lucru din cauza unor eventuale proteste ucrainești și a unor reacții care ar fi putut veni din partea societății”, spune Portnicov.

Și alte voci non-guvernamentale au declarat că prin acțiunile sale Zelenski nu ascultă „părerea poporului”. 

Directoarea centrului «Новая Европа» este de părere că actualul președinte al Ucrainei ar trebui să păstreze poziția pe care a abordat-o Poroșenko față de Igor Dodon. Mai mult, experta consideră că Zelenski nu ar trebui să-l invite pe Igor Dodon la ceremonia sa de inaugurare în funcție și ar trebui să excludă orice comunicare cu acesta până când oficialul moldovean nu-și va retrage cuvintele. 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon l-a sunat pe omologul său ucrainean Vladimir Zelenski pentru a-l felicita cu ocazia alegerii sale în funcție. Printre altele, Dodon a convenit cu Zelensky asupra unei eventuale întâlniri oficiale. În cadrul acesteia ar urma să fie discutate cele mai actuale probleme ale celor două țări.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!