Participanții la dezbaterea despre zilele oficiale libere în Republica Moldova și minivacanțele de sărbători au fost invitați să participe la un mic sondaj. Cei aflați în sală au putut vota într-un sondaj LIVE ce ar prefera: să stea acasă, dar apoi să recupereze minivacanțele, sau să nu le aibă deloc.

Majoritatea celor care au participat, 34 la număr, ne-au spus că sunt contra zilelor libere cu recuperare.


Spune și tu ce crezi despre minivacanțele de sărbători. Sondajul e încă deschis și îl poți accesa mai jos. 

Cei prezenți la eveniment au mai sugerat că multe dintre sărbătorile existente ar trebui să dispară sau, cel puțin, să fie lucrătoare. Mai mulți au optat pentru ca ziua de 1 mai, Zi Internațională a Muncii, să fie sărbătorită muncind. Alții au sugerat că de 9 mai ar trebui să muncim, întrucât sărbătoarea aceasta a ajuns „mai mult să dezbine, decât să unească”. Au existat și participanți care s-au arătat nedumeriți de ce moldovenii stau acasă a doua zi de Crăciun.

Ediția o puteți urmă integral aici.

Prin organizarea acestor evenimente noi, cei de la AGORA, ne dorim să fim mai mult decât o instituție de presă, care livrează conținut pe online. Ne dorim să ieșim în offline, să venim mai aproape de voi, cei care ne citiți. Să ajungem în comunitățile cu diferite interese, pasiuni și împreună să discutăm temele de interes, împreună să căutăm și să găsim soluții, pentru ca ulterior (sau în paralel) noi, ca putere a patra să transmitem mesajele mai departe, până la urechile celor cu putere de decizie.

„ON&OFF the Record” este organizat de AGORA.md în parteneriat cu Youth Association ASIST. Proiectul este susținut financiar de: Black Sea Trust for Regional Cooperation


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!