Al doilea premiu, pentru categoria „Elefantul în prăvălia de porțelan” a fost decernat Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, pentru cel mai obsedat de homosexualitate partid din Republica Moldova.

Cel de-al treilea premiu, pentru categoria „Călcat prin străchini” i-a fost decernat preotului Ghenadie Văluță – „celui mai activ PR-ist al comunității LGBT din Republica Moldova”.

„Desigur că este vorba de sarcasm, este un premiu ironic, dar pe care îl oferim oamenilor ce răspândesc homofobia și transfobia în societate în interesele lor politice. Vor să se afirme pe baza faptului că societatea nu este deocamdată suficient de informată despre persoanele LGBT. Ei manipulează cu această lipsă de informare și încearcă să câștige popularitate, discriminând o anumită categorie de oameni. Și, dacă tot  își doresc atenție și lauri pe seama persoanelor LGBT, am hotărât să le-o oferim în forma unei “strachini de jmalț”, a declarat Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de Informații GENDERDOC-M.

Fiecare dintre persoanele premiate va primi câte o diplomă și un vas din metal, care le vor fi expediate prin Poșta Moldovei.

Evenimentul a fost organizat în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a “Moldova Pride”, care se defășoară  la Chișinău în perioada 15-19 mai

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!