„Din statisticile pe care le deținem, au fost recuperate la moment 2 miliarde 285 milioane de lei din cele 14 miliarde, care au constituit creditul de urgență acordat de Banca Națională. Din cele 2 miliarde 285 de milioane, o parte a fost recuperată prin rambursarea creditelor vechi la cele trei bănci, altă parte prin lichidarea activelor, dar au fost și 850 de milioane de lei de la persoanele condamnate pentru frauda bancară”, a declarat Octavian Armașu.

AGORA precizează că în 2018, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, ar fi fost recuperate circa 715 milioane de lei. Până la 1 ianuarie 2019, autoritățile au reușit să recupereze circa 1,718 miliarde de lei de la cele trei bănci implicate în jaful secolului din Republica Moldova, aflate în proces de lichidare. Acest lucru înseamnă că până astăzi, pe parcursul primelor luni ale anului curent au fost recuperate aproape 600 de milioane de lei.

Citește și: Cât din miliardul furat credeți că va fi recuperat și în cât timp? Răspunsul guvernatorului Armașu


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!