Primăria întreabă chișinăuienii unde să instaleze gheretele cu înghețată și apă, pe timp de vară

Primăria întreabă chișinăuienii unde să instaleze gheretele cu înghețată și apă, pe timp de vară

Primăria Chișinău cere opinia locuitorilor unde e mai bine să instaleze gheretele cu băuturi răcoritoare și înghețată, pe timp de vară, în parcurile și scuarurile din oraș. Chișinăuienii sunt îndemnați să-și spună părerea trimițând un e-mail pe adresa primăriei.

„Opinia publică este împărțită între cei care doresc să aibă de unde-și cumpăra o sticlă de apă, o cafea sau o înghețată când ies la plimbare (inclusiv părinții cu copiii), și alții care nu cred necesară amplasarea gheretelor în spațiile de odihnă”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Anume de asta, primăria propune ca pe 40 de locații să fie amplasate punctele de comercializare a băuturilor răcoritoare, îngheță, ceai și cafea. Gheretele de profil urmează să fie instalate doar în parcuri și scuaruri, în centrul Chișinăului și în sectoare, să vândă doar produsele enunțate mai sus și să activeze în perioada 1 iunie - 30 octombrie.

Publicitate

Pe străzile principale este interzisă amplasarea chioșcurilor cu înghețată și ceai/cafea, inclusiv în perioada de vară.

Amplasarea gheretelor în parcurile și scuarurile din capitală urmează să fie distribuită astfel:

Scuarul Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului” – 4 gherete

Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” – 4 gherete

Parcul ”Valea Morilor” – 14 gherete

Parcul ”Valea Trandafirilor” – 12 gherete

Parcul ”La Izvor” – 6 gherete

Parcul ”Alunelul” – 1 gheretă

Parcul ”Dendrariu” – 4 gherete

„Chișinăuienii sunt chemați să-și expună opiniile despre necesitatea amplasării gheretelor pe timp de vară în parcurile din oraș: dacă „DA”, atunci cât de multe ar trebui să fie? Care ar fi cele mai reușite locații pentru amplasarea punctelor de comercializare a băuturilor răcoritoare și a înghețatei: doar la intrările în parcuri sau și pe alei?”, se întreabă cei de la primărie.

Participanții la sondaj urmează să expedieze părerile lor până duminică, 19 mai 2019, pe adresa de e-mail [email protected], cu specificația „sondaj gherete în parcuri”.

Totalurile vor fi făcute publice luni, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Mai jos puteți vedea variantele propuse de primărie. Cu triunghi sunt marcate locațiile unde va activa o singură gheretă, iar cu pătrat cele unde vor fi amplasate maximum 3 gherete.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal