După valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing, topul primelor cinci companii de leasing pentru anul 2018 este, în ordine descresctăroare: BT Leasing MD, Capital Leasing, Victoria Leasing, Total Leasing și Finance Leasing Company, care au acordat 83.0% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing.În anul 2018, valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing cu termen de achitare până la 3 ani au constituit 773.4 milioane de lei, sau 48.8% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing.

Valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing cu termen de achitare de la 3 până la 5 ani a constituit 728.4 milioane de lei, mai mult de 5 ani – 81.6 milioane de lei (care constituie respectiv 46.0% și 5.2% din valoarea totală a mijloacelor fixe acordate în leasing).

În 2018, valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing persoanelor fizice a constituit 963.9 milioane de lei (sau 60.9%); întreprinderilor şi organizațiilor – 611.9 milioane de lei (sau 38.6%); instituțiilor financiare – 7.6 milioane de lei (sau 0.5%).

Informaţia este elaborată pe baza rapoartelor statistice efectiv prezentate de companiile de leasing

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!