Astfel, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

„În cadrul investigației în cauză, Consiliul Concurenței utilizează toate instrumentele prevăzute de Legea concurenței. Totodată, întru elucidarea cazului, autoritatea conlucrează cu alte instituții competente. În acest sens, Consiliul Concurenței se arată deschis în vederea recepționării oricărei informații, care ar elucida circumstanțele cazului”, se arată într-un comunicat remis presei.

Pe data de 15 mai, mai mulți operatori de pe piața produselor petroliere au majorat prețurile la pompă pentru benzină și motorină.

Astfel, prețul unui litru de bezina cu cifra octanică A95 a ajuns la 19,37 de lei, iar un litru de benzină A 98 costă ceva mai mult de 20 de lei. Și motorina s-a scumpit de la 16,65 lei pentru un litru la 17,37 lei.

Scumpirea carburanților a venit cu un val de nemulțumiri în rândul șoferilor din Republica Moldova. Pe grupurile de facebook, cum ar fi „Gorod bez marshrutok”, s-au anunțat proteste, Manifestațiile vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!