Potrvit presei din regiune, tânărul s-a adresat la medic aproape imediat, rana a fost dezinfectată, iar medicii l-au vaccinat contra bolii. În pofida acțiunilor medicilor, starea băiatului s-a înrăutățit. 

„Pacientul a avut spasme ale mușchilor faciali, ai gâtului și ai spatelui. Acestea provoacă durere, însă cel mai importat - este afectat sistemul respirator, ceea ce poate rezulta în asfixie și chiar stop-cardiac. Bolnavul, practic, reușește să stea culcat doar în vârful capului și sprijinit în călcâie”, o citează presa din regiune pe șefa secţiei de boli infecţioase, Emilia Teişanu.

Acum adolescentul se află în secția de reanimare, iar tratamentul lui ar putea dura până la două luni. 

Tetanosul este o boală infecțioasă gravă, cu potențial fatal. Aceasta e o infecție caracterizată prin spasme musculare. În cel mai comun tip, spasmele încep la nivelul maxilarului și apoi se răspândesc în restul corpului. Aceste spasme durează câteva minute de fiecare dată și apar frecvent, timp de trei și până la patru săptămâni. Spasmele pot fi atât de severe încât pot provoca fracturi ale oaselor. Alte simptome pot include: febră, durere de cap, probleme la înghițire, hipertensiune arterială și ritm cardiac alert. Debutul simptomelor are loc, de obicei, între trei și douăzeci de zile după infectare. Recuperarea poate dura luni de zile. Aproximativ 10% din cei infectați mor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!