Participanții la protest s-au mobilizat prin intermediul unui grup pe Facebook - ГБМ Город без маршруток! Водители помогают пешеходам. Automobiliștii s-au întâlnit în fața Guvernului la ora 18:00, iar la fața locului s-a decis că ei vor depune două declarații, una la ANRE și alta la Guvern, pentru a cere explicații de la autorități în privința scumpirilor.

Activistul Mihail Bagas, organizatorul manifestației, a precizat, pe pagina sa, că la eveniment au participat 300 de oameni și au fost parcate, în semn de protest, 170 de mașini. De asemenea, el a subliniat că dacă autoritățile nu vor lua măsuri în privința prețurilor mari la carburanți, șoferii vor „trece la acțiuni mai drastice”. 

Amintim că prețurile la carburanți au crescut la mijlocul acestei săptămâni. Consiliul Concurenței s-a autosesizat, punctând că este „dubios că prețurile au crescut în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent”.

FOTO: TV8

FOTO:  ГБМ Город без маршруток! Водители помогают пешеходам. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!