Chiar dacă l-a dat afară din PCRM pe Grigorciuc, în 2014, Voronin spune că-i poartă respect. „Am respectat oamenii cu poziție și caracter. Continui să-l respect pe Grigorciuc și astăzi. Aș vrea ca în echipa noastră să fie cel puțin 100 ca și el. Desigur că fapta sa e un huliganism, dar el a fost provocat acest apendix, Sîrbu”, consideră Voronin, care s-a oferit să fie și garant pentru Grigorciuc la proces.

Liderul PCRM s-a declarat indignat de sistemul judecătoresc din Moldova, la emisiunea „Piatnița” la RTR. „Grigorciuc are astm, nu i-au dat aparat, îl țin câte trei zile în Penitenciarul 13 la subsol, fără să-l scoată la aer. Ce e asta? Asta e puterea, democrația? Și toate astea pentru a-l răzbuna pe Sîrbu?”, se întreabă fostul președinte.

El susține că a existat o probă video a conflictului dintre Grigorciuc și Sîrbu. „Se vedea că Sîrbu l-a înjurat pe Grigorciuc, iar acesta i-a dat în nas. Acum video s-a șters. Eu am spus la proces că el e vinovat, a făcut huliganism, dar de ce nu-l pedepsiți pentru huliganism, ci-l purtați pe drumuri, îl chinuiți în penitenciar? Cazul acesta se va termina la Strasbourg”, a conchis Voronin.

Incidentul dintre Grigorciuc și Sârbu a avut loc la 21 martie, lângă cafeneaua Penthouse din capitală. Sârbu susține că Grigorciuc l-a bătut. Conform versiunii lui Grigorciuc, între el și Sârbu a avut loc o altercație verbală, în timpul căreia el l-a pălmuit pe democrat. Grigorciuc a fost arestat într-un dosar despre huliganism, iar la 16 aprilie, termenul de arest a fost prelungit cu 30 de zile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!