„Elita politică moldovenească a făcut totul pentru a mă distruge. Unele personaje în Rusia au încercat să mă facă ascultător și obedient. Presa moldovenească scrie despre faptul că sunt dat în căutare în Federația Rusă. Vom vorbi online luni. Vă doresc un sfârșit de săptămână plăcut”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook, atașând o imagine de la pescuit.

Amintim că pe numele lui Renato Usatîi a fost deschis în dosar penal în Republica Moldova, acesta fiind și motivul pentru care politicianul nu poate reveni în R. Moldova de câțiva ani. Acesta a declarat că nu va mai candida la nicio funcție cât timp se va afla peste hotare.

Vezi și: Renato Usatîi a fost anunțat în căutare pe teritoriul Rusiei

Formațiunea condusă de acesta, Partidul Nostru, a acumulat mai puțin de 3% pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie. Totodată, pe circumscripții uninominale nu a câștigat niciun candidat al formațiunii.

Luni, 13 mai, Dumitru Ciubașenco și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al PN.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!