Țigările introduse ilegal din stânga Nistrului erau depozitate în raza mun. Chișinău şi repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și țările Uniunii Europene.

La 16 și 17 mai 2019, polițiștii au descins la 12 adrese și au reținut în flagrant, în regiunea satului Frumușica un automobil de model „Volkswagent T4” și două „Mercedes Sprinter”, în timpul ce transportau în Chișinău țigările din regiunea transnistreană.


În momentul reținerii, suspecții au opus rezistență fizică. Autoturismele urmărite, fiind escortate de alte automobile care asigurau traseul pentru a evita oprirea acestora de către poliție, tamponau intenționat automobilele Poliției, pentru a bloca și a crea impedimente la reținerea acestora.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 329 de cutii cu 164.500 pachete și 3.290.000 țigarete de marca „Marble”, fără timbre de acciz. Prejudiciu cauzat se ridică la  3.619.000 de lei.


La fel, au fost depistate și ridicate vehiculele folosite de suspecți (plăcuțe cu numere de înmatriculare străine, telefoane mobile, tablete, tehnică specială „night vision”, scule improvizate pentru stoparea/deteriorarea automobilelor).

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 500.000 lei dobândiți pe cale criminală, înscrisuri de tip ciornă și telefoane mobile.


Două persoane au fost reținute, fiind plasate în izolatorul de detenție provizorie a DP Chișinău.

Oamenii legii încearcă să stabilească toate persoanele implicate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoarea de la 4 la 8 ani.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!