„Adresându-mă celor prezenți în fața Catedralei Mitropolitane din Chișinău, am menționat importanța organizării unor asemenea evenimente care contribuie la păstrarea și promovarea valorilor noastre tradiționale, care au fost apărate și transmise nouă încă de Ștefan cel Mare și Sfânt. În pofida tuturor încercărilor de a ne infiltra valori străine, peste 90 la sută dintre cetățeni se declară promotori și susținători ai familiei tradiționale. Nu vom permite să ni se distrugă ceea ce stă la baza societății noastre”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de șeful statului.


„Am reiterat că, prin decret prezidențial anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova. Sunt întreprinse sute de acțiuni de susținere a familiilor tinere, celor numeroase și social-defavorizate”, a mai scris Igor Dodon.


Potrivit liderului neformal al PSRM, „familia și valorile tradiționale reprezintă un element spiritual de importanță majoră în viața cetățenilor noștri”.


Evenimentul a început cu o slujbă la Mănăstirea Ciuflea, după care participanții au mers, în marș, spre Catedrala Mitropolitană din Chișinău.


„A vorbi despre familie, înseamnă a vorbi despre copii care să se bucure de mamă și de tată. A vorbi despre familie, înseamnă a vorbi despre viaţă! Însuşi Dumnezeu face parte dintr-o familie. O Familie a Sfintei Treimi, dar şi una omenească, Hristos născându-se în sânul unei familii. Astăzi, familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă, deoarece modelul însuşi al familiei tradiţionale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat”, a declarat mitropolitul Vladimir.


Marșul pentru Familie, ajuns la cea de-a cincea ediție, a fost organizat cu o zi înainte de manifestația anunțată de reprezentanții comunității LGBT, care duminică, 19 mai, se vor întruni în centrul Capitalei la Marșul solidarității LGBT.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!