În această dimineață, un locuitor al sectorului Botanica a anunțat poliția despre faptul că i-a fost răpit autoturismul „Iveco” din curtea blocului. Automobilul a fost oprit la scurt timp pe strada Burebista, la volan aflându-se unul dintre minori. Indivizii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Botanica.

Pe parcursul anului 2018 și până în prezent, indivizii au răpit automobile de cel puțin nouă ori, fiind suspectați în 15 cazuri de deteriorari și sustrageri de bunuri din automobile în toate sectoarele Chișinăului.

Minorii și-au recunoscut vinovăția. Indivizii spun că răpeau automobilele pentru a se plimba prin Capitală, iar bunurile furate le vindeau pentru profit.

Minorii nu sunt la prima abatere, anterior aceștia fiind cercetați penal pentru furt.

În privința lor au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt și răpirea mijlocului de transport, care prevăd o închisoarea de la 3 la 5 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!