Manifestanții au adus cu ei pancarte pe care sunt inscripționate mesaje: „Vrem să muncim acasă”, „Vrem lapte natural”, „Susținem Biomilk”. 

Amintim că, acum patru zile, producătorul autohton de lapte și produse lactate, Constantin Străjescu, care anterior s-a plâns pe Facebook că, la comanda primarului interimar Ruslan Codreanu, i-au fost retrase autorizațiile de comercializare a produselor sale, a protestat la Primărie într-un mod mai puțin obișnuit. Acesta a adus o camionetă în fața Primăriei și a lăsat laptele să curgă pe pragul municipalității. 

În replică, primarul general interimar Ruslan Codreanu a menționat că antreprenorul nu ar avea autorizație de la ANSA pentru a-și vinde producția din mașină. Potrivit lui Codreanu, bărbatul a refuzat și un loc la piețele autorizate. „În perioada 2016–2018, compania BioMilk a activat în Chișinău fără niciun document. Nu avea autorizație nici din partea Primăriei, nici din partea ANSA. Este mai convenabil să stai acolo unde este flux mare de oameni, adică pe trotuare sau pe carosabil”, a comentat atunci primarul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!