Jurnalista din Federația Rusă îi aduce cuvinte de laudă președintelui Dodon, chiar în debutul reportajului.

„Aflând că noi am ajuns în Moldova, președintele Dodon ne-a chemat la el. Iată asta înțeleg eu ospitatlitate. Din 2009 și până în 2012 Republica Moldova nu a avut un șef de stat, doar interimar. Dar, iată actualul stăpân este un om plin de farmec și ne invită chiar la el in birou”, povestește autoarea.

În video apar imagini filmate cu drona din diferite locuri ale orașului Chișinău, cum ar fi clădirea Președinției, Catedrala, Casa muzeu Al. Pușkin.

„Echipa de jurnaliști ruși a realizat un film despre Moldova cu scopul de a promova țara noastră ca destinație turistică. Realizatoarea filmului, Natalia Barbie, relatează despre monumentele de arhitectură din capitala noastră, vorbește cu admirație despre bucatele tradiționale moldovenești, despre cultura moldovenească și multe altele. Consider că domeniul turistic în Moldova nu este valorificat la justa valoare. Prin asemenea acțiuni ne propunem să promovăm imaginea Moldovei în lume, precum și să atragem cît mai mulți turiști în țara noastră, contribuind la crearea locurilor de muncă bine remunerate și dezvoltarea sectorului economic”, a scris cu această ocazie președintele Igor Dodon.

Deși a spus că e un video de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică, în film nu apar alte obiective din afara Chișinăului. Autoarea menționează la final că pentru a vorbi despre toate lacațiile turistice din țara noastră nu e suficientă o singură ediție.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!