Jurnalistă rusă, cuvinte de laudă pentru Dodon: E un om plin de farmec. Asta înțeleg eu ospitalitate (VIDEO)

Jurnalistă rusă, cuvinte de laudă pentru Dodon: E un om plin de farmec. Asta înțeleg eu ospitalitate (VIDEO)

O echipă de jurnaliști de la canalul de televiziune „Pervîi canal” din Federația Rusă au vizitat recent țara noastră pentru a arăta ce obiective turistice pot fi vizitate de străini. Excursia jurnaliștilor ruși a avut loc la inițiativa șefului statului. O confirmă chiar Igor Dodon într-o postare pe Facebook. În debutul filmulețului, realizatoarea Natalia Barbie se arată, însă, foarte surprinsă de faptul că urmează să aibă o întâlnire cu președintele. Mai mult, aceasta declară că e total nepregătită pentru întrevedere și alege să-și schimbe pantofii și sacoul chiar la poarta Președinției.

Jurnalista din Federația Rusă îi aduce cuvinte de laudă președintelui Dodon, chiar în debutul reportajului.

„Aflând că noi am ajuns în Moldova, președintele Dodon ne-a chemat la el. Iată asta înțeleg eu ospitatlitate. Din 2009 și până în 2012 Republica Moldova nu a avut un șef de stat, doar interimar. Dar, iată actualul stăpân este un om plin de farmec și ne invită chiar la el in birou”, povestește autoarea.

Publicitate

În video apar imagini filmate cu drona din diferite locuri ale orașului Chișinău, cum ar fi clădirea Președinției, Catedrala, Casa muzeu Al. Pușkin.

„Echipa de jurnaliști ruși a realizat un film despre Moldova cu scopul de a promova țara noastră ca destinație turistică. Realizatoarea filmului, Natalia Barbie, relatează despre monumentele de arhitectură din capitala noastră, vorbește cu admirație despre bucatele tradiționale moldovenești, despre cultura moldovenească și multe altele. Consider că domeniul turistic în Moldova nu este valorificat la justa valoare. Prin asemenea acțiuni ne propunem să promovăm imaginea Moldovei în lume, precum și să atragem cît mai mulți turiști în țara noastră, contribuind la crearea locurilor de muncă bine remunerate și dezvoltarea sectorului economic”, a scris cu această ocazie președintele Igor Dodon.

Deși a spus că e un video de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică, în film nu apar alte obiective din afara Chișinăului. Autoarea menționează la final că pentru a vorbi despre toate lacațiile turistice din țara noastră nu e suficientă o singură ediție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal