Documentul succede etapa de semnare a acordurilor de parteneriat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și autorități ale administrației publice locale de nivelul I și II privind implementarea la nivel local a Programului de dezvoltare a Centrelor de tineret 2022.

Ministrul Monica Babuc a apreciat implicarea autorităților publice locale din municipiul Chișinău în implementarea politicilor publice de tineret, în special cele ce țin de dezvoltarea serviciilor pentru tineri:

„Dezvoltarea sectorului tineret și a oportunităților pentru participarea tinerilor în viața socială este posibilă doar cu eforturi comune din partea instituţiilor guvernamentale, ceea ce argumentează necesitatea unor intervenţii speciale din partea statului și a comunităţii”.

Până la sfârșitul anului 2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat Acorduri de parteneriat cu 20 unități administrativ-teritoriale privind implementarea Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret 2022 la nivel local. În acest sens a fost stabilit un parteneriat important pentru sectorul de tineret în direcția dezvoltării unor mecanisme și instrumente instituționale pentru creșterea nivelului de participare a tinerilor în viața comunității, în special în procesul de planificare, valorificare și evaluare a exercițiului bugetar local pe componenta servicii și activități de tineret, precum și pentru a crea spații sigure și prietenoase tinerilor.

Programul este destinat centrelor de tineret, instituții publice constituite de autoritățile publice locale de nivelul I și II, inclusiv de instituții necomerciale private, asociații obștești și fundații, care, în cooperare cu autoritățile publice locale de nivelul II, vor presta servicii de tineret la nivel local.

Pentru dotarea Centrului de Tineret din municipiul Chișinău, din bugetul ministerului a fost achiziționat mobilier și echipament IT în valoare de 110 471 mii lei.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!