Ei  au braconat un exemplar de cerb nobil, de 157 de kg. Fapta lor a cauzat fondului cinegetic al rezervaţiei naturale daune materiale estimate la 25 de mii de lei.

Mai mult,  imediat după infracţiune, inculpaţii au tranşat animalul şi au mers pe la casele lor.

Despre acest caz oamenii legii au fost sesizaţi de către reprezentanţii rezervaţiei, care au auzit împuşcături, depistând şi urme de sânge. La scurt timp, vânătorii au fost identificaţi, iar ulterior - deferiţi justiţiei.

În cadrul examinării dosarului în judecată, barbații cu vârstele de 28 şi 35 de ani au reparat benevol daunele materiale, achitând în beneficiul rezervaţiei naturale suma prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Pentru fapta comisă, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la 8 luni închisoare, iar celălalt la 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii. De asemenea, ambii au rămas fără arme de vânătoare, acestea fiind confiscate în folosul statului.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!