Operațiunea are drept scop de a verifica legalitatea activităţii de taximetrie și anume, exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale RCR, factori ce duc la accidente rutiere cu implicare acestora. 

De asemenea, șoferii de TAXI sunt verificați de ofițerii Centrului Unic de Monitorizare a Circulației al Inspectoratului Național de Patrulare, întru depistarea conducătorilor care nu și-au achitat amenzile pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video. 

De menționat că de la începutul acestui an, pe teritoriul ţării, au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor. În urma acestora două persoane au murit, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, în perioada menționată 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!