Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au fost solicitaţi în cel puţin 20 de situaţii pentru evacuarea apelor, care s-au scurs în grădinile, beciurile şi subsolurilor gospodăriilor din ţară. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în raionul Rîşcani, unde salvatorii au pompat apa din 8 gospodării particulare.

În localitatea Rubelniţa, Soroca, angajaţii IGSU au curăţat nămolul care a afectat opt fântâni din sat. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în localităţi din raioanele Ocniţa, Sîngerei, Drochia, Edineţ, Călăraşi, Rezina, dar şi Ungheni. În urma precipitaţiilor înregistrate au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole.

> > > > > > > > > > > > > > > > > > >

În prezent, comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în teren pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!