După ani de discuții și planificări, Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare și-a deschis ușile

După ani de discuții și planificări, Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare și-a deschis ușile

După mai bine de doi ani de discuții, Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) a fost lansat. Noua instituție va fi responsabilă de înregistrarea, evidența și decontarea valorilor mobiliare emise de entitățile din Republica Moldova. Potrivit autorităților, DCU își propune să faciliteze atragerea investițiilor în piața de capital locală și să dezvolte instrumente financiare noi. 

„Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare reprezintă o etapă importantă spre transparența financiară și creșterea economică. Este esențial ca noua instituție să devină unul dintre cei mai activi și eficienți actori în dezvoltarea pieței financiare, care să asigure păstrarea în siguranță a instrumentelor financiare și un grad înalt de protecție a operațiunilor”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) a fost dezvoltat pe parcursul ultimilor doi ani împreună cu experți de top specializați în servicii financiare pe piețe de capital din întreaga lume.

Publicitate

„Grație susținerii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Corpului de Voluntariat pentru Servicii Financiare (FSVC), a fost posibil să proiectăm și să lansăm un depozitar central de talie mondială. Este un progres în transformare a infrastructurii pieței financiare din Republica Moldova, care oferă o oportunitate atractivă pentru cei interesați să investească în piețele emergente de capital”, a subliniat, la rândul său, directorul Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare, Alexandru Savva.

„Împreună cu Corpul de Voluntariat pentru Servicii Financiare (FSVC) am stabilit un parteneriat cu Banca Națională a Moldovei pentru a construi o componentă-cheie a unei infrastructuri financiare sigure, robuste și moderne în Republica Moldova. Depozitarul Central Unic reprezintă un element de importanță maximă pentru siguranța și transparența infrastructurii pieței financiare și un pas necesar pentru afirmarea încrederii investitorilor străini în piața din Moldova,” a declarat și directorul misiunii USAID în Republica Moldova, Karen R. Hilliard.

Informații detaliate despre constituirea Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) pot fi găsite pe pagina web a Băncii Naționale a Moldovei https://www.bnm.md/

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal