„Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare reprezintă o etapă importantă spre transparența financiară și creșterea economică. Este esențial ca noua instituție să devină unul dintre cei mai activi și eficienți actori în dezvoltarea pieței financiare, care să asigure păstrarea în siguranță a instrumentelor financiare și un grad înalt de protecție a operațiunilor”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Depozitarul Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) a fost dezvoltat pe parcursul ultimilor doi ani împreună cu experți de top specializați în servicii financiare pe piețe de capital din întreaga lume.

„Grație susținerii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Corpului de Voluntariat pentru Servicii Financiare (FSVC), a fost posibil să proiectăm și să lansăm un depozitar central de talie mondială. Este un progres în transformare a infrastructurii pieței financiare din Republica Moldova, care oferă o oportunitate atractivă pentru cei interesați să investească în piețele emergente de capital”, a subliniat, la rândul său, directorul Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare, Alexandru Savva.

„Împreună cu Corpul de Voluntariat pentru Servicii Financiare (FSVC) am stabilit un parteneriat cu Banca Națională a Moldovei pentru a construi o componentă-cheie a unei infrastructuri financiare sigure, robuste și moderne în Republica Moldova. Depozitarul Central Unic reprezintă un element de importanță maximă pentru siguranța și transparența infrastructurii pieței financiare și un pas necesar pentru afirmarea încrederii investitorilor străini în piața din Moldova,” a declarat și directorul misiunii USAID în Republica Moldova, Karen R. Hilliard.

Informații detaliate despre constituirea Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare (DCU) pot fi găsite pe pagina web a Băncii Naționale a Moldovei https://www.bnm.md/ 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!