„Această inițiativă populistă a reprezentanților blocului ACUM nu ne poate surprinde nici pe noi, fracțiunea PSRM din Parlamentul RM, nici pe majoritatea cetățenilor din Republica Moldova. Pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului. În lipsa unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri pre-electorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

Totodată, Partidul Socialiștilor își exprimă disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică. 

Amintim că Blocul Politic ACUM a invitat fracțiunea PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova pentru astăzi, 21 mai 2019, la ora 14:00. Subiectele propuse spre aprobare de cei din ACUM ține de alegerea conducerii Parlamentului, dar și votarea inițiativelor legislative antioligarhice.

Vezi aici Ordinea de zi propusă de cei din ACUM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!