„Atât eu cât și colegii liberali rămânem solidari cu Iurie Chirinciuc și îi vom fi alături, indiferent de modul în care regimul consideră de cuviință să se răfuiască cu el. La acea ședință de la Curtea de Apel, procurorul a cerut trei ani și jumătate cu suspendare, nu cu executare. Avocații au cerut achitarea lui. Instanța s-a pronunțat pe cu totul altceva decât a cerut procuratura”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Cât despre informațiile care au apărut în presă precum că fostul ministru ar fi fugit din țară, imediat după pronunțarea sentinței, Chirtoacă spune: 

„Chirinciuc are apartament și afaceri la Iași din anii 90. A locuit acolo ultimii ani. Are apartament și la Chișinău, dar mereu era acolo. Acolo îi este familia, copiii. Ei merg acolo la școală, la grădiniță. Ce este anormal că s-a dus la familia sa?”

Chirinciuc, împreună cu şefii a două companii de construcţii au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!